Bull´s of Midgård

.. Letar du efter en egen Bullterrier.. 

För att köpa en Bullterrier av oss


Vi vill att du som efterfrågar en valp från oss är myndig, är ni en familj är det viktigt att alla är överens. Vi vill att ni har en trygg och stabil vardag och god ekonomi, (En Bullterrier är dyr att köpa men kan även bli väldigt dyr att äga) 
Vi vill att ni har Humor, Tålamod och förståelse, är konsekvent och har TID.
(Bullterriern mognar sent och kan vara en pajas hela livet)
Vi kräver att ni är pålästa om rasen och dess sjukdomar, men alla är vi barn i början.
Vi vill även att ni ska tänkt över det både en och två gånger innan (Bullterrier kan vara väldigt krävande) 
Vi vill att valpen/hunden vi säljer skall vara en i er familj. få vara med när ni hittar på saker och dela er vardag.


En Bullterrier passar ALLA människor, men alla passar inte för en Bulle.


Bullterrrier i Vardagen.

Att leva med en bullterrier är bland de bästa valen vi gjort och vi hoppas även att det blir ett av dina bästa.
Dem är inte alltid enkla att ha och göra med och det är absolut inget negativt, dem besitter en enorm envishet vilket gör att det blir en liten utmaning för dig som ägare. Det är det som är så underbart med rasen, tycker vi.. man kan inte ta dem för givet. 
Däremot så har du en bästa vän som älskar dig villkorslöst, finns där och underhåller dig hela dagarna, tro oss, den ena dagen är inte den andra lik. Det är det som gör dem så otroligt unika. Dem är nyfikna, glada, brötiga och förstår inte vad integritet är för något, dem kan hålla på att gosa i timtal.. För oss som har 5 barn hemma, är dem perfekta familjehundar. visst dem kan råka knuffa till än ibland när dem dundrar fram men i de stora hela så ser man igenom det och man växer ihop och blir som ett. Man behöver inte bli förvånad om man kommer hem och bullen står på bordet eller har hittat på andra tokigheter, det hör till.. dem har en otrolig humor och vill bara glädja dig. 
En bulle är gärna med på aktiviteter som skogsrundor och soffhäng. sen finns det dem som vill träna lite lydnad och agility, jag säger kör på.. så länge hunden vill vara med, oftast blir det på en hobbynivå när bullen har roligt för stunden. man kan väl egentligen säga att det är en väldigt smart ras, den gör bara saker för egen vinning.. däremot så är Spår något dem tycker är otroligt roligt. 

..Man måste vara lite speciell själv för att äga en Bulle..

Som första kontakt ser vi gärna att ni mejlar oss, en presentation på dig/er, där ni berättar om er vardag, era planer med valpen och vad ni har för önskemål kring valpen. verkar detta intressant så kommer vi att höra av oss tillbaka. 
När ni fått svar, kommer vi boka in en dag ni kommer hit och hälsar på oss och hundarna, så man kan börja bygga upp en relation.  ni åker hem och funderar och vi på vårt håll.
Ni får ALDRIG med er hund/Valp samma dag som ni tittar på den.
vi behåller dessutom rätten att NEKA ett köp om det inte känns bra!


Önskemål från oss Öppfödare!

vi önskar att ni som köper valp har i åtanke att man hälsotestar sin hund när åldern är inne.
tester man gör är de dem rekomenderar från svenska bullterrierklubben.

Vi önskar gärna se våra valpar i utställningsringen.
detta för att vi ska kunna utvärdera vår avel.


Hur är vi som uppfödare?!


Som uppfödare är vi väldigt måna om våra valpar, vi placerar dem inte hos vem som helst. Vi vill följa våra valpar under hundens livslängd, därför kräver vi en god kontakt med er valpköpare. Vi är öppna och ärliga det som berör våra hundar, Vi är väldigt lättsamma som personer och anser inte man behöver krångla till saker i onödan. För en valpköpare finns vi där dygnet runt oavsett vad det än är. Ingen fråga är för dum att ställa, ställ hellre en för mycket. Vi ser gärna våra valpar på hundutställningar, är man osäker så är vi behjälpliga. Vi är noga med våra hälsotester på de djur som går i avel, vi skulle aldrig avla på ett djur som avviker från svenska bullterrierklubbens rekomendationer. 


Vi säljer inte:


- En hanne till ett hem där det redan finns en.
- Vi är väldigt måna om våra tikar som går i avel och vi är väldigt måna om tikvalparna vi säljer, vi säljer alltså inte en tik till ett hem som bara tänker "Avel och tar kull på kull på kull" utan ska man avla så får man göra det humant och tiken kommer i första hand. man tjänar inga pengar på hunduppfödning!


Vi väljer valp till hemmen.

Utefter era önskemål väljer vi valp till hemmet.
vi är dem som lever ihop med valpen och ser dess utveckling under den första tid i livet. vi vill att det ska bli en sån bra matchning som möjligt från början.
vi behåller så klart rätten att NEKA ett köp om det inte känns bra. 

När ni hämtar valpen har den:

- Stamtavla, reggad i svenska kennelklubben
- Besiktningsintyg, som inte är äldre än 7 dagar.
- Pass
- Chippad och vaccinerad.
- Baer testad, (Hörsel)
- Avmaskad

Ni får även med
- Valpboxen. (Massa olika saker som är bra att ha) 
- Valpjournal på din valp.
- Valpen är doldafel försäkrad i AGRIA. 
- 1 års gratis medlemskap i svenska bullterrierklubben.